Nu ska ni få höra

Trodde ni som jag att ni var den första katten i er familj? Ånej, hej vad man bedrog sig. Jag tog tag i matte  och förhörde henne om ett och annat och då kröp det fram att det hade bott 8 stycken katter före mig!! Jag råder er att forska lite i hur det står till hemma hos er. Jag ska försöka presentera mina föregångare efter vad jag hört.

 Sussi var först här men hon var nog en stillsam dam för det finns inte så mycket att berätta om henne mer än att hon hade många barn. Har hört berättas att hon försvann någon vecka och när hon kom hem var nosen intorkad som ett russin. Men vad är det? Jag var ju borta i 18 dygn!!!

Sotis Son till Sussi, enligt vad som berättas en mysig och gullig kisse men han gick ut på promenad en natt och kom aldrig mer igen, det är nog mer än 40 år sedan så han kommer nog inte tillbaka.

Lisa Dotter till Sussi, henne gillar jag för hon liknar mig .

 

 

 

 

 

 

Tussi Var en gullig mjukisdam sägs det Hon blev inte så gammal, om hon blev sjuk eller vad det var.

Pyret Dotter till Tussi. Det här var en tuff dam. När några kattherrar blev lite osams och skulle göra upp ute på gatan så hoppade Pyret rakt in i smeten och skiljde stridsherrrarna åt. Pyret hade en killkompis som hette Herman och som ofta kom på besök.

 

 

 

 

 

 

 

Nisse Son till Pyret. Var lite som katten Gustaf . Gillade skåp och lådor. Hade tyvärr inte lärt sig att sådana där åkdon på fyra hjul ska man akta sig för så en dag hände en olycka på Gl.a vägen och så fanns det ingen Nisse mer.

 

 

 

 

 

 

 

Kalle Också son till Pyret. Verkade vara en rolig typ. Jag har sett på alla bilder så mycket roligt han hittade på , där kan jag få många tips på vad man kan hitta på om det blir för långtråkigt. Han var nog pirat, hade en svart lapp för ena ögat. Men mamman glömde visst vänja av honom hihi. Han fick också sluta sina dagar rätt tidigt för han vägrade fatta att när man är kastrerad så går man inte och märker ut sina revir längre och absolut inte inomhus!

 

 

 

 

 

 

 

Trollet Min föregångare. Han måste ha varit lite speciell, när han gick bort så skulle ingen mer katt få bo här. Men hur det gick med det vet ni ju redan! När matte levde här ensam några år så blev trollet och mattes förhållande ganska tajt. Så en dag så kom det en annan gube på besök, inte bara en gång utan gång på gång och till slut så bodde han här också! Trollet blev SVARTSJUK! Faran hotade att denna gube skulle komma matte för nära så han spände sina svart ögon i honom och försökte tränga undan honom. Komma så här och ta hans matte! Så småningom blev de två vänner och det inhandlades diverse godsaker som leverpastej, räkor och annat smaskens och han blev t.o.m. matad med sked. Jag ska nog se om inte jag också kan få det så………

5 kommentarer till Nu ska ni få höra

 1. IngBritt skriver:

  Märta !
  Mycket trevlig berättelse om alla dina föregångare. Tur att den där guben är kattvän eller va säger du 🙂 🙂

 2. macthilda skriver:

  Oh, milda makter vilken rad av företrädare! Vi är impade alla tre och hundskrället också. Se bara till att vara lite försiktig när du är ute så att du inte hamnar i minnesarkivet du också!

  Kattja, IXUS och XP

 3. Inga Torsmark skriver:

  Hej Märta!

  Nu ska jag fråga min matte hur många företrädare jag har haft! Jag har hört en del namn men mer än så har hon inte sagt. Märta – lägg huvudet på sned och titta på båda två så får du nog en godbit. Jag får det inte av min matte! Men hon brukar klia mig lite i alla fall när jag försöker!

  Din för evigt Texas.

 4. irisnilsson skriver:

  Jag kan nog säga att jag har det ganska bra ändå, idag har jag suttit bredvid husse på egen stol och ätit grillad kyckling! Smaskens…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s