Matte försvinner…

Det var ett tag sedan ni hörde från mig, men det händer saker hela tiden. För en månad sedan försvann matte bara så där utan vidare, var borta i flera dagar. Men JAG då? Jo då hade hon kommit överens med grannen att han kunde gå in ibland och slänga till mig lite mat . Det var väl bra, men han hade inte fattat att jag ville han mjuk mat ibland också och mjölk, inte vatten! Men man får ta det som det blir. Ibland tyckte jag att han glömde bort mig, men då gick jag dit och mjauade så högt jag kunde att NU är det matdags. Jodå, han var ganska lättlärd ändå.

Så kom matte hem efter en massa dagar. Nu var väl ordningen återställd trodde jag. Nej då, efter tre dagar kom det en annan matte, ja hon är inte matte till mig utan en som heter Axel. Hon var snäll för hon hade med sig en stor ost som var till mig! Det är det bästa jag vet. Så försvann båda två!! Där satt jag ensam igen med en inplastad ost i kylskåpet! Så trädde grannen i tjänst igen , men han fattade ju inte det där med osten. 😦  En dag stod han på andra sidan av gatan och pratade med en annan granne. Då fick jag nog! Då gick jag ut och hämtade honom. Han börjar bli rätt väluppfostrad nu 🙂 🙂 Det började bli kallt på nätterna, men han lät mig vara inne  som tur var.

Så sent en kväll efter flera ensamma dagar så kom de två hem. De blev väldigt förvånade att jag var inne! Vaddå? De hade väl tänkt att en katt klarar sig alltid. Jag försökte visa mig välkomnande och det lönade sig, nu fick jag min ost! Men jag vet inte hur jag ska kunna lita på matte något mer, nu har jag skapat mig en sovplats på skrivaren så jag kan hålla ständig koll på henne på kvällarna, för det är där hon sitter. Vad tror ni, kan jag lita på henne i fortsättningen? Undrar om det finns nån försäkring för bortsprungna mattar? Undrar också hur stackars Axel haft det?

Detta var lite funderingar från er Märta!