Lördag

Skrivet dagen efter, då klockan var över midnatt innan jag var hemma, från ett mycket trevligt 30-årsjubileum i Malmbäck. SAM-Hjälp i Jönköping som varit igång så länge. Vi från Bistånd Östeuropa ville delta, då vi varit med nästan från början, de är också våra samarbetspartner. 1996 var första gången vi kom i kontakt med dom, då fick vi åka med på en resa till Rumänien. Vi hade just börjat med hjälparbete där och sökte någon som vi kunde haka på.  Då fick vi tips om dom.

Vi var tre från styrelsen som åkte igår. 220 personer deltog i festen och det var nästan som Nobelfest. 😀 .Frackklädda herrar i röda flugor som serverade. God trerätters middag och ytterligare kaffe och tårtor innan vi skulle åka hem. Ett gäng ungdomar som stod för underhållningen med sång o musik nästan hela tiden med uppehåll för intervjuer för olika medarbetar. Först och främst Allan förstås som startade det hela och Marianne, denna klippa som drar lasset vidare med full kraft. Även andra som haft stor betydelse för verksamheten. Chaufförer, ideellt arbetande i secondhand-affären, Kjell som jobbar på kontoret m.fl. Kan även nämna att Marianne blev ”Årets Jönköpingsbo” , en titel som här väl värd.

Allan och Marianne fick var sin egna sång tilldelad genom vår allsång. Allan har de då inte haft svårt att få ihop bra text till. 😀 Även en sång om affären. ”Secondhand-arbetarens visa” Så träffande. Vi fick ta del av videohälsningar från de olika länder de arbetar med. Några för oss välkända också. Tillbakablickar och Framtidsblickar. Varvat med auktion.

Kan bara säga att det var sååå trevligt alltsammans.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lördag

  1. IngBritt skriver:

    🙂 🙂 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s