Tisdag-onsdag, skrivet på torsdag

 

Jaha, då får jag ta om från början då. Hade skrivit ett långt stycke här, men gick ur för det gick inte att få in bilder. Förr fanns det man skrivit sparat utan att man gjorde något, men så var det inte nu nä…

Har i alla fall varit på turné igen, SNI:s ”tjejträff” i Skövde. SNI står för Seniornets internetklubb på nätet. Denna gång i form av aktiviteter, bara för tjejer. För första gången har jag kommit både dit och hem utan komplikationer som det brukar bli när jag reser med tåg o buss. Men man får se mycket av vårt land, ( även om det ser ut som man mest vistas i skogen) . Så här såg själva resan ut. Buss till Norrköping, tåg till Katrineholm, tåg till Skövde. Hemresan.. Tåg till Falköping, tåg till Nässjö, buss till Vimmerby och buss till Västervik.

Två deltagare kom från Skövde och en av dom ställde upp med bil så vi fick se Skövde från alla håll. Det byggs väldigt mycket nytt och nya köpcentra växer upp överallt. Undrar vem som ska handla i alla dessa affärer? Men Skövde är ju ganska stort, så det ordnar sig väl. Även bostadsbyggandet var det fart på. Vi gjorde ett besök på Erikshjälpen, en fantastiskt välordnad affär, allt snyggt och prydligt uppställt och inga grejer som var staplade på varandra. Man blir lite avundsjuk, men de hade ju stora lokaler, då är det lite lättare.

Vi såg både gammalt och nytt, det är lite olika arkitektur på husen :-D, Glashuset är ett hörn av stadshuset, man undrar hur de kommer åt att hänga upp gardiner där. Det var nog lättare i det röda huset.

Eftermiddagen gick åt att boka in oss på hotell, fika o prata om verksamheten m.m. på kvällen middag på Billingehus. Fantastisk utsikt! och god mat.

Vi  fick information om teknik i äldrevården. Hur man med kameror installerade hos äldre kan följa upp hur allting är. Vi är ju lite rädda för att bli för mycket bevakade, men när vi fått detta förklarat för oss så förstår vi nyttan med det hela betydligt bättre. Lättare för vården att se var de behöver sätta in mer resurser m.m. Eller! Om man kan minska också, kanske onödiga insatser som kan behövas bättre på annan plats. Det är ju värmekameror som t.ex. visar om personen ligger kvar i sängen på natten, då kan man ingripa tidigare om man ser att något är fel. Intressant. Det fanns en lägenhet fyra våningar upp som var inredd med dessa kameror m.m. men hissen var trasig så vi avstod. Vi fick se film och bilder i stället.

Säkerheten på nätet, bl.a. Facebook diskuterades. Till slut gick vi och tittade på Skövde kulturfabrik. Där fanns det grejer vill jag lova! Bl.a  denna grunka som förmodligen användes att permanenta håret med på den tid då det begavs. Milda makter, så mycket tunga sladdar . Det fanns hur mycket gamla grejer som helst.

Ja så var det dags att skiljas och åka hem, trött men mycket nöjd efter dessa dagar. Det gör vi nog om nån gång. Hemma kom Märta katt ljudligt jamande och tyckte nog att jag borde serva henne lite bättre i stället…

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tisdag-onsdag, skrivet på torsdag

  1. IngBritt skriver:

    Jag gjorde samma som du men hittade ”Sparat” på ett annat ställe så jag slapp skriva om..
    Det vill till att komma ihåg alla byten..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s