Torsdag

Idag har jag hunnit med mycket. Började med att åka en sväng till Gamleby, där det var marknad. Jag var inte där så länge, skulle bara köpa ljung till att sätta på mina föräldrars grav. Men så träffade jag på lite folk här och där som ville prata så då går det några minuter. Fortsatte till Odensvi och fixade till graven.

Därifrån åkte jag till min gamla svampskog som de styrt till så det är nästan omöjligt att ta sig fram bland allt ris. Där brukar det växa mycket kantareller men efter en lång stunds sökande hittade jag 3!  Gick över på andra sidan vägen, där var det lika snårigt att gå. Tänkte ge upp då jag fick se något gult mellan några stenar.

Svampar finns det gott om, men inga som jag vill ha…

Fick väl ihop en halv korg ändå till slut. Men de börjar bli lite blöta nu.

Åkte vidare någon mil till och uppsökte mitt trattkantarellställe. Där fanns det gott om dom !! Får de ett par veckor på sig så kommer det att finnas mycket mer, det var många som var väldigt små ännu. Nu vet jag i alla fall vad jag ska göra i morgon!!

I kväll har jag varit på ”pratmöte”  i några timmar. Ätit god mat och fika. Kattvakteriet går bra och det är in och utsläpp och matpåfyllning flera gånger om dagen . Fiona håller väldig koll på mig. När hon inte såg mig på vanligt sätt, så hoppade hon upp på soptunnan och ställde sig på bakbenen som en hare, och stirrade in i mitt vardagsrumsfönster . 😀 😀 😀

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Torsdag

  1. IngBritt skriver:

    Det finns väldigt mycket svamp i skogen, men en del är nog inte ätbar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s