Söndag

Idag ser det ut att bli en fin dag!! Inte helt fel. Mors dag är det ju så det passar bra. Någon mor har jag inte haft på 56 år, men var och satte blommor på graven i går kväll. Först var jag med min "låtsassyster" till hennes mammas grav och sedan följde hon med mig som sällskap. Hon brukar säga att vi är systrar, vi har ju hängt ihop i vått och torrt sedan vi var 5-6 år gamla.Vi har ju inga egna systrar så det är skönt att ha någon , har ju följt varandras  öden och äventyr i alla år. Vi åkte en liten "nostalgirunda" förbi gården jag bodde på då, och då hon kom och hälsade på. Många minnen, många hemliga som bara vi kände till  . Jag är inte nostalgisk och är inte mycket för att rota i det som varit, men här hade vi ju gemensamma minnen. Jag själv åker sällan förbi där, utom i svamptider, då har jag ett ställe där jag brukar hitta en del!

När jag kom hem var det dags för melodifestivalen på TV. Synd att inte Perelli kom högre upp på listan, men konkurrensen är hård. Vi höll i alla fall tummarna för henne.
Sonen var hemma också igår, så det blev inte så mycket annat gjort än hålla honom sällskap. Jag satt en hel del med släktforskningen och han spelade dataspel på den andra datorn. En lugn dag med andra ord.

 

Idag har jag planterat om småplantor , som jag drivit upp själv, i större krukor,det har inte varit någon fart på dom i år, hoppas dom kommer igång att växa nu. Det tog hela fm. och lite till.

Så har jag städat tvättstugan, den har varit för både tvätt och trädgård nu ett tag. Nu är det bara tvätt.

Handlat i kväll och kokar nu potatis som ska bli kroppkakor i morgon för framtida behov. Bäst passa på medan det finns gammal potatis. Så har jag kokat lingonsylt. Vaddå söndag? Här är alla dagar lika!LerOmplanteringPlantering

 

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag

  1. Carin skriver:

    OJ, så mycket småplantor Du har!  Styvt jobb att plantera ut dom, det förstår jag!

  2. Pova skriver:

    Kroppkakor, det är gott, det. Skulle kanske göra en sats och frysa in, som du, för det är jättebökigt att fixa kroppkakor till 1 person 🙂
     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s